pagines web terrassa

Creen patrons a partir de 58.000 voluntaris i endevinen l’ètnia en el 95% dels casos i l’orientació sexual en el 88%.

Clicar sobre els botons de m’agrada amb els que Facebook ha inundat internet, pot indicar més coses sobre tu de que si t’agrada la Coca-Cola o Lady Gaga.

Entre altres coses, pot revelar la teva orientació sexual, a qui votes, fins i tot pot indicar que ets solter i tímid, que tens un alt quocient intel·lectual i que l’addicció a la nicotina és la teva debilitat.

Una investigació de la Universitat de Cambridge ha analitzat els “m’agrada” de més de 58.000 voluntaris i ha descobert patrons que revelen l’orientació sexual, el gènere, l’edat, l’ètnia, la intel·ligència, la religió, la política o el consum de tabac, drogues o alcohol de cada usuari de Facebook.

Els “m’agrada” també permeten saber en la majoria dels casos si l’usuari viu en parella o és solter, el nombre d’amics que té a Facebook i una altre mitja dotzena més de trets de la personalitat.

Alguns “m’agrada” són més reveladors que altres: els investigadors van encertar si una persona era blanca o negre en el 95% dels casos, en el 88% si era un home homosexual, en el 85% si el seu vot era demòcrata o republicà i en el 65 % si prenia drogues.

L’estudi es va publicar el dilluns 11 de març a la revista científica Proceedings of the National Academy of Sciences. L’investigador de la Universitat de Cambridge David Stillwell, un dels autors de l’informe, assegura que els resultats són tota una sorpresa: “Els teus “m’agrada” diuen més sobre tu del que creus”, afirma.

Facebook va crear el botó “m’agrada” l’any 2009 i ràpidament va inundar la xarxa. Durant l’any passat el conjunt d’usuaris de la xarxa social va clicar una mitjana de 2.700 milions de vegades cada dia sobre el botó.

Font: La Vanguardia