pagines web terrassa

L’anunci de la TV ens diu que un pot crear la web de la seva empresa fàcil i ràpidament, i per molt pocs diners. El que no diuen és la lletra petita i les deficiències del seu servei, que són moltes:

La “teva” web mai serà teva

Increïble però cert. Posem-nos en el següent cas: Després de contractar el servei, ens passem un mes dotant la web de continguts, però no ens convenç el resultat i volem donar-nos de baixa. Per començar no podem fer-ho fins d’aquí a altres 11 mesos, ja que al firmar el contracte hi ha una permanència de 12 mesos (o una penalització econòmica). Però és que a més no pots portar la web a un altre lloc, si vols una altra web hauràs de tornar a començar des de zero.

Un altre escenari: imaginem que després de 3 anys funcionant amb una botiga de 1 & 1, creixem i volem tenir un sistema de publicació d’ofertes, o fer packs de productes, o utilitzar cupons de descompte … la botiga se’ns ha quedat petita i no tenim la possibilitat d’ampliar-la. Ens queden dues opcions: quedar-nos com estem, o llençar a les escombraries tot el que hem pagat a 1 & 1 mi web i tornar a començar amb una botiga com manen els cànons. ¿No hauria estat millor tenir una bona web des del principi, nostra de propietat, i sobre la qual poder operar lliurement?

Possibilitats molt limitades

Segons l’empresa, tenen més de 300.000 usuaris d’aquest sistema, d’altra banda, disposen de 140 plantilles, això ens dóna una mitjana de més de 2.100 webs amb cadascuna de les templates. Ja hem parlat dels beneficis dels dissenys a mida vs dissenys de plantilla, estàs disposat a que la teva web sigui igual que altres 2.100?

D’altra banda, el servei no ens ofereix funcionalitats bàsiques des del meu punt de vista, com la possibilitat de tenir un bloc, o el pagament de les comandes amb passarel·la bancària (en el cas de botigues on-line). I oblidem-nos d’afegir característiques no incloses per defecte, no es pot …

A més, no sabem on vaestarà allotjat el nostre portal, tractant-se d’una empresa de hosting suposem que en un servidor de 1 & 1, però no sabem les característiques, ni amb quants altres clients de l’empresa ho estarem compartint (segurament centenars), etc…

¿Posicionament?

Per 10 euros + IVA més al mes, se’ns ofereix un servei de consultoria SEO. Més o menys cada 8 setmanes, l’equip de 1 & 1 ens dóna consells de com millorar el nostre posicionament en cercadors. Em reitero en que el servei és de consultoria, no ens fan els canvis oportuns sinó que ens diuen com tenim nosaltres que realitzar-los.

Penso que el posicionament hauria cobrar sempre en funció de resultats, però de tarificarse per intervals de temps: en aquest cas s’hauria de fer no mensualment (ja que no ofereixen el servei per mesos) sinó més o menys cada 8-setmanes. 140 euros a l’any per 6 consultories és un preu bo, sempre que donin els seus fruits, però s’obtenen resultats? Recalco que 1 & 1 és una empresa de hosting, no de desenvolupament web, ni de posicionament, aquest fet unit al disseny de plantilla ja que els seus servidors estan ubicats a Alemanya, no són un bon precedent.

Qualitat

Com ja varem publicar en un post anterior, un lloc web de qualitat ni val ni pot valer 500 euros i en una empresa seriosa, el preu està directament lligat a la qualitat de la web. Per què creus que 1 & 1 mi web costa quatre duros al mes? Creus que una “fàbrica de xurros” és la solució en la qual basar l’estratègia online de la teva empresa?